Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u zračnoj luci

Panika u zrakoplovu nakon što je progovorio Slovenac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenac koji je tvrdio da je u prtljazi sakrio bombu izazvao je u srijedu na večer kašnjenje zrakoplova tvrtke Niki na letu iz Rima u Beč i kaos u zračnoj luci Fiumicino.

Inženjer iz Slovenije tvrdnjom da ima bombu izazvao je najprije paniku u zrakoplovu s 82 putnika i člana posade uoči planiranog polijetanja, a onda i kaos u zračnoj luci. Prijetnja se naknadno pokazala lažnom, bomba nije pronađena.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Policija u Beogradu Napeto u susjedstvu Dojave o bombama u školama: Prijetilo se i fakultetima, a ravnateljstvo jednog napravilo golemi gaf

Slovenac, koji je djelovao zbunjeno, prema tvrdnjama jednog putnika najprije je tvrdio da ima daljinski upravljač za bombu. Navodno je kod sebe imao i papire ispisane arapskim pismom. Kapetan je o tome izvijestio kontrolni toranj, koji je zatvorio pistu. Zrakoplov, koji je u 19,40 trebao krenuti prema Beču, premješten je na udaljeni dio zračne luke.

Policija je opkolila letjelicu i nagovorila Slovenca da pusti putnike i posadu iz zrakoplova. Putnici i prtljaga nakon toga su bili podvrgnuti detaljnoj pretrazi, ali eksploziv nije pronađen.

Drama u zračnoj luci: Putnici otvorili vrata zrakoplova prije polijetanja

Slovenac je uhićen, a tijekom ispitivanja na lošem engleskom je objasnio da je netko pogrešno shvatio što je govorio.

Let je odgođen za četvrtak. Putnici su smješteni u hotele, a nekoliko njih potpuno je odustalo od putovanja.

Incident je izazvao pravi kaos u rimskoj rimskoj zračnoj luci Fiumicino. Brojna slijetanja i uzlijetanja odgođena su, a tri zrakoplova preusmjerena su s Fiumicina u drugu rimsku zračnu luku, Ciampino. Tek u 23.10 dan je znak za prestanak opasnosti i stanje se počelo normalizirati, izjavio je glasnogovornik zračne luke.

Posljednjih su dana pojačane kontrole u rimskim zračnim lukama i na kolodvorima, a osiguranje je pojačano s 1.250 vojnika, izjavila je talijanska ministrica obrane Roberta Pinoti. Vojnici će čuvati osjetljiva mjesta poput zračnih luka, kolodvora, veleposlanstava i povijesnih spomenika. Sigurnosne mjere pooštrene su u Rimu nakon terorističkih napada u Parizu prošlog tjedna, a u gradu se u ophodnjama nalazi 400 pripadnika sigurnosnih snaga više nego ranije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene