Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metanol u piću

Muškarac se otrovao votkom, policija izdala upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je muškarac u Švedskoj umro pijući votku poznatog proizvođača, policija je objavila upozorenje građanima u kojem apeliraju na oprez.

Naime, prema nalazima iz bolnice u Helsingborgu, 38-godišnji Litvanac zaprimljen je u bolnicu zbog alkoholnog trovanja u petak, a od posljedica trovanja umro je dan kasnije, prenosi Helsingborgs Dagblad.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

>> Votka kao nepremostiva zapreka za pljačkaša

U bolničkom nalazu kao uzrok smrti navedeno je trovanje metanolom, rekao je Joakim Ekstrand, glasnogovornik policije. Policija je pokrenula istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje na ubojstvo.

Boca 'Renat brännvin' votke nalazi se među dokaznim materijalom u policiji, a sukladno s tim, policija je objavila i opće upozorenje pri kupnji votke tog proizvođača.

Metanol je inače smrtonosan ukoliko se konzumira čak i u malim količinama. Iako je tržište alkoholnih pića u Švedskoj strogo kontrolirano od strane države, postoji i crno tržište, putem kojeg ljubitelji alkoholnih pića mogu doći do bilo kojeg pića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene