446176
446176
446176
446176
446176

PANIKA U BELGIJI Prijetnje bombama u dva zrakoplova, oba sigurno sletjela

  • , 10.08.2016., 19:57
  • Autor:
  • komentara

Belgijska televizija VRT javila je o prijetnjama bombama dvama zrakoplovima. Kasnije je objavljeno da su oba aviona sigurno sletjela i da su putnici dobro.

 
 
 
 
Zračna luka u Bruxellesu (Foto: AFP)
Zračna luka u Bruxellesu (Foto: AFP)

Prijavljene su prijetnje bombama u dva zrakoplova kratko prije nego su trebali sletjeti u zračnu luku Zaventem u glavnom belgijskom gradu Bruxellesu.

Kasnije je objavljeno kako su oba zrakoplova sletjela i da su putnici sigurno. Na letu je bio i novinar belgijske televizije koji je na Twitteru objavio kako je putovao iz Osla, a 20-ak minuta prije slijetanja pilot je dobio prijetnju da se u zrakoplovu nalazi bomba. Putnici su obavješteni o slučaju, te su zadržani u avionu desetak minuta po slijetanju.

Avione su u Zaventemu dočekale hitne službe. 'Prijetnje su bile dovoljno ozbiljne da se poduzmu akcije', rekao je belgijski glavni državni tužitelj.

Nije još jasno tko stoji iza prijetnji. Belgijski ministar unutarnjih poslova rekao je da nema mjesta panici.

Radilo se o zrakoplovima iz Osla i Stockholma. Let SAS SK4745 iz Osla sletio je u 19:19 sati po lokalnom vremenu, a let SAS SK2591 iz Stockholma u 19.37 sati.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se