Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nov način ratovanja

Panetta: Odličje i vojnicima s kompjutorskih konzola i video ekrana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Leon Panetta je objavio da Pentagon po prvi puta radi na odličju koja će se dodjeljivati onima koji izravno utječu na borbene operacije, ali to ne čine na pravom terenu, već izdaleka, s kompjutorskih konzola i video ekrana, javlja u četvrtak NBC News.

"Iz prve ruke vidim kako moderna oruđa, poput na daljinu vođenih bespilotnih letjelica i kibernetičkih sustava mijenjaju način vođenja rata", rekao je Panetta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv na obnovu saveza Panetta pozvao na agilniji NATO sa širim strateškim fokusom Slika nije dostupna Panetta u Vatikanu Američki ministar obrane papi šapnuo: Molite za mene!

>> Panetta pozvao na agilniji NATO sa širim strateškim fokusom

Pripadnici vojske koji navode bespilotne letjelice i usmjeravaju kibernetičke napade mogu eliminirati ili onemogućiti neprijatelja bez da stupe u borbenu zonu i oni uistinu pridonose uspješnosti vojnih operacija, pojasnio je Panetta.

Novo odličje za iznimni doprinos ratovanju s plavom, crvenom i bijelom vrpcom dodjeljivat će se osobama za "izvanredna postignuća" u vojnim operacijama nakon napada 11. rujna 2001. To je prvo novouvedeno borbeno odličje od Brončane zvijezde 1944. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene