Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzbijanje utaje poreza

PANAMA PAPERS EU parlament želi osnovati istražno povjerenstvo za aferu 'panamski dokumenti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Europskog parlamenta zatražili su u utorak u raspravi o aferi "panamski dokumenti" na plenarnoj sjednici u Strasbourgu jačanje napora na suzbijanju utaje poreza, a više političkih skupina zatražilo je osnivanje posebnog povjerenstva koje bi istražilo tu aferu.

Uspostavu posebnog povjerenstva podržavaju socijalisti i demokrati, pučani, liberali, zeleni i liberali. "Imat ćemo istražno parlamentarno povjerenstvo", izjavio je Philipppe Lamberts, predsjednik liberalne skupine u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Zastupnici EP-a odlučuju o ključnom paketu o migracijama i azilu Prethodni prijedlozi su propali Europski parlament glasa o paktu koji je podijelio stranke Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina"

"Želimo da Europski parlament kroz istražno povjerenstvo rasvijetli tu aferu", rekao je šef europskih pučana Manfred Weber, a šef socijalista Gianni Pittela zauzeo se za "nultu toleranciju" prema utajama poreza.

"Porezne utaje nam kradu novac", izjavio je europski povjerenik za gospodarske i financijske poslove Pierre Moscovici, a s njim se slaže i većina zastupnika koji su sudjelovali u raspravi.

Europski pučani zatražili su da predstavnici odvjetničke tvrtke Mossack Fonseca, od koje su procurili dokumenti, te panamska vlada dođu i svjedoče pred tim istražnim povjerenstvom.

Više političkih skupina zauzelo se i za sveeuropsku crnu listu poreznih oaza te za kažnjavanje tvrtki koje se njima koriste. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene