Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studentski prosvjed

'Palo' britansko veleposlanstvo u Teheranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko desetina Iranskih studenata upalo je u britansko veleposlanstvo u Teheranu, povikujući 'Smrt Engleskoj'.

Teheranski studenti spustili su britansku zastavu s jarbola ispred veleposlanstva te podigli iransku, prenosi RT. Policija je ubrzo intervenirala i preuzela kontrolu nad situacijom, a prosvjednici su upozoreni da napuste teritorij veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

prije samog incidenta skupina studenata sukobila se s teheranskom policijom dok su se pokušavali popeti preko ograde veleposlanstva. Policija ih nije uspjela isprva zaustaviti pa su upali u veleposlanstvo i počeli dokumente bacati kroz prozore. Oni koji su bili pred veleposlanstvo te su dokumente počeli paliti.

Opsada britanskog veleposlanstva dogodila se samo dva dana nakon pogoršanja diplomatskih i trgovinskih veza između te dvije zemlje te kao odgovor na britansku odluku da se pojačaju sankcije Iranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene