452702
452702
452702
452702
452702

Palestinski predsjednik Abbas završio u bolnici na pregledu

  • , 06.10.2016., 16:58
  • Autor:
  • komentara

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u četvrtak je bio na pregledu srca, a rezultati su bili u redu, rekao je njegov liječnik dan nakon što je 81-godišnji palestinski vođa bez najave stigao u bolnicu.

 
 
 
 
Mahmoud Abbas (Foto: AFP)
Mahmoud Abbas (Foto: AFP)

Za Abbasa se već dugo zna da boluje od srčanih problema iako palestinski dužnosnici to nisu nikada potvrdili.

"Predsjednik je danas hospitaliziran zbog rutinskih testova, te smo proveli kateterizaciju srca. Rezultati su u redu i on će napustiti bolnicu tokom iduća dva sata", rekao je Saeed Sarahneh, liječnik arapske bolnice Istishari u gradu Ramalli na Zapadnoj obali.

Tijekom tog pregleda se tanka plastična cijev stavlja u arteriju ili venu, te ulazi u srčane komore gdje dijagnosticira ima li kakvih zastoja.

Abbas nije pokazivao znakove lošeg zdravlja na pogrebu Shimona Peresa na kojem je prisustvovao prošlog petka u Jeruzalemu. Tada se rukovao i kratko porazgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Abbas je postao palestinski predsjednik nakon smrti ikonskog palestinskog vođe Yassera Arafata 2004. Abbas, kojeg podržava zapad, zagovarao je mirovne razgovore s Izraelom, no oni su propali 2014. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se