Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zadnjih 24 sata

Palestinske vlasti uhitile više od 70 članova Hamasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinske snage sigurnosti uhitile su više od 70 pripadnika Hamasa.

Palestinske snage sigurnosti uhitile su više od 70 pripadnika Hamasa tijekom posljednja 24 sata na Zapadnoj obali, doznaje se u srijedu od izvora islamističkog pokreta.

Hamas, na vlasti u Pojasu Gaze, reagirao je i u priopćenju upozorio na ta uhićenja, te pozvao na opoziv i suđenje palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

>> Iran tvrdi da Hamas nije pozvan na summit nesvrstanih

Glasnogovornik Fataha, Abasova pokreta, opravdao je ta uhićenja i naveo da Fatah ne vlada na Zapadnoj obali kao što Hamas kontrolira Pojas Gaze. Jedan od čelnika Hamasa u Gazi, Ismail al-Aškar, pozvao je Palestince da opozovu i sude predsjedniku Abasu.

Fatah i Hamas su 27. travnja 2011. potpisali dogovor o nacionalnom pomirenju prema kojem bi dvije protivničke vlade morale prijelaznoj izvršnoj instanci prepustiti organiziranje općih izbora u roku do godinu dana. Glavne odredbe su ostale mrtvo slovo na papiru, a rokovi se stalno pomiču. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene