Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bila teško ranjena

Pakistanski liječnici: Malala Jusufzai se oporavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poboljšava se zdravstveno stanje 14-ogodišnje Pakistanke Malale Jusufzai, u koju je u utorak pucao taliban i teško je ranio.

'Zdravstveno stanje Malale danas je bolje. Ona je stabilno', rekao je za jedan list liječnik Mumtaz Khan. Jusufzai je pogođena je u glavu i vrat kada je napadač pucao na školski autobus u koji je ulazila u dolini Svat, sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada. Pakistanski su liječnici jučer uklonili metak koji se zaustavio u blizini kralješnice, a djevojčica, koja je postala slavna pošto je progovorila protiv talibana, bila je u kritičnom stanju.

>> Ban zgrožen pucanjem talibana po pakistanskoj djevojčici

Jusufzai je postala poznata nakon što je progovorila protiv talibana u trenutku kad se činilo da su čak i državne vlasti odlučile prepustiti kontrolu nad tom dolinom talibanima. Talibani su uspostavili sudove, ubijali su stanovnike i zatvarali škole za djevojke uključujući onu koju je pohađala Jusufzai. Ona je snimljena u dokumenatarnom filmu kako kroz suze govori da joj je želja bila postati liječnicom.

Vlasti su ipak poduzele akciju protiv talibana i vratile kontrolu nad dolinom a Jusufzai je dobila najviše civilno odličje i od tada je primila bezbroj prijetnji. Najviši dužnosnici Pakistana kao i SAD, Ujedinjenih naroda i međunarodne udruge za ljudska prava Amnesty International osudili su napad na nju. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene