Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak javnosti

Pakistanski general otkazao posjet SAD-u zbog porasta tenzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Halid Šamem Vin, drugi čovjek pakistanske vojske, otkazao je predviđeni posjet SAD-u zbog porasta tenzija između dvije zemlje nakon što su američki specijalci ubili Osamu Bin Ladena na pakistanskom teritoriju, izjavio je vojni dužnosnik u Islamabadu.

Posjet je otkazan 'zbog ozračja koje vlada' između dvije zemlje, istaknuo je taj neimenovani dužnosnik, govoreći o jednostranoj američkoj operaciji koja je usmrtila šefa Al Kaide 2. svibnja u Abotabadu, na sjeveru zemlje. 'General Halid Šamem Vin kontaktirao je američkog kolegu admirala Mikea Mullena i obavijestio ga o otkazivanju posjeta SAD-u predviđenog od 22. do 27. svibnja.

Pročitajte i ovo Sergej Surovikin Nema ga od subote Nestao ruski general koji je navodno znao za Wagnerovu pobunu: "Ono što će se dogoditi ovom čovjeku bit će vrlo zanimljivo" Ilustracija napeti odnosi Uzvraćanje udarca: Rusija protjeruje njemačke diplomate?

>> Počela odmazda za bin Ladena: 80 mrtvih u napadu u Pakistanu

>> U SAD-u zabrinuti za sigurnost komandosa koji su ubili Bin Ladena

General Vin predsjeda glavni stožerom vojske iako je to počasna uloga s obzirom da vojskom upravlja šef glavnog stožera general Ašfak Kajani, kojega se smatra najmoćnijim čovjekom u zemlji. Pod sve većim pritiskom javnog mnijenja koje zahtijeva da se Washington kazni za operaciju od 2. svibnja, vođenu bez prethodne najave Islamabadu, Pakistan je zaprijetio Washingtonu da će preispitati svoju antiterorističku suradnju sa SAD-om.

Američkog senatora Johna Kerryja očekuje se sljedećeg tjedna u Pakistanu u pokušaju smirivanja tenzija između Washingtona i Islamabada, strateških saveznika u 'ratu protiv terorizma' koji Amerikanci vode u regiji od kraja 2001. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene