Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud u New Yorku

Pakistanska znanstvenica pokušala ubiti američke agente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki sud danas je proglasio pakistansku znanstvenicu krivom za pokušaj ubojstva američkih agenata kemikalijama, u vrijeme dok se nalazila u pritvoru u Afganistanu.

Tužiteljstvo je tvrdilo kako je Aafia Sidiqui, znanstvenica školovana u SAD-u, zgrabila vojnu pušku i zapucala po američkim agentima, piše BBC. Iako niti jedan od američkih agenata nije pogođen, 37 godišnja Sidiqui je u incidentu ranjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nagrada Europskog vijeća MALI LABORATORIJ ZA VELIKU ZNANOST Hrvatskim znanstvenicima 2 milijuna eura za istraživanja Slika nije dostupna Mlada Vinkovčanka Za rukom joj pošlo ono što uspije tek rijetkima

U srpnju 2008. godine uhitila ju je afganistanska policija, dok je prenosila kemikalije i bilješke, koje su se odnosile na 'napada s velikim brojem žrtava' u New Yorku. Optužena je i da je povezana s al-Kaidom i vodstvom te terorističke organizacije. S druge strane, organizacije za zaštitu ljudskih prava tvrde kako je Sidiqui zadnjih pet godina provela po tajnim američkim zatvorima.

Ispadi u sudnici

Sud na Manhattanu u New Yorku, proglasio ju je krivom za pokušaj ubojstva, napad vatrenim oružjem i nošenje vatrenog oružja. Sidiqui je čitavo vrijeme tvrdila kako nije kriva, a njezina obrana isticala je kako nikad nisu postojali forenzički dokazi, koji bi pokazali da je iz sporne puške uopće ispaljen ijedan metak. Sidiqui je isto tako navela u obrani kako je bila zatočena 'u tajnim zatvorima, gdje su i djeca bila izložena mučenjima'.

PO završetku izricanja presude, povikala je u sudnici: 'Ovo je presuda koja dolazi iz Izraela, ne SAD-a'. Trotjedno suđenje obilježila je i kojekakvim drugim verbalnim ispadima u sudnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene