Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekadašnji igrač kriketa u igri

Pakistan: Zatvorena birališta, vode Sharif i Khan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pakistanu su u subotu u 18,00 sati po mjesnom vremenu, sat kasnije nego što je bilo predviđeno, zatvorena birališta, a prema prvim rezultatima prednost imaju bivši premijer Nawaz Sharif i nekadašnji igrač kriketa Imran Khan.

Izborno povjerenstvo objavilo je da se izborima odazvao veliki broj stanovnika. Biračka mjesta u Karachiju bit će zatvorena oko 20.00 po mjesnom vremenu, zbog navodnih prijevara, kašnjenja s otvaranjem birališta i talibanskog napada u kojemu je ubijeno 11 ljudi.

Kako pokazuju prvi rezultati koje prenosi agencija Reuters, prednost imaju bivši premijer Sharif i Imran Khan. TV postaje u Pakistanu javile su da Khan vodi u više od 50 izbornih jedinica od ukupno 272.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Imran Khan pokušaj atentata Upucan Imran Khan: Atentator izvadio pištolj i počeo pucati dok je držao govor

>> Pakistan: Izbori počeli bombaškim napadima, najmanje 11 mrtvih

"Uz božju pomoć i suradnju pakistanskog naroda uspjeli smo ispuniti svoju dužnost te održati slobodne i transparentne izbore", rekao je na konferenciji za novinare tajnik izbornog povjerenstva Ishtiaq Ahmed. "Ništa ne skrivamo. Ako bude pritužbi s birališta, razmotrit ćemo ih. Možete biti sigurni da neće biti kompromisa kada je riječ o transparentnosti ovih izbora", rekao je te istaknuo kako se izborima u pokrajini Pendjab, u kojoj živi polovina od 86 milijuna upisanih birača, odazvao iznimno velik broj stanovnika.

Oko podneva izborno povjerenstvo zabilježilo je odaziv od oko 60 posto, što je najviši postotak od izbora održanih 1977.

Više do 86 milijuna birača pozvano je da izabere 342 zastupnika Narodne skupštine među 4.670 kandidata i vijećnike četiriju pokrajinskih skupština među 11.000 drugih kandidata. Za sigurnost na 70.000 birališta, od kojih se polovica smatra "rizičnima", bilo je zaduženo je 600.000 pripadnika policije i vojske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene