Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan priznao da su u napadu na džamiju ubijene žene i djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske vlasti priznale su da je najmanje 12 žene i djece ubijeno u vojnoj operaciji protiv naoružanih pobunjenika u Crvenoj džamiji u Islamabadu, piše list Dawn u subotu.

- U konačnom napadu ubijeno je približno 75 osoba, a mislim da je bilo 50 do 60 militanata, a ostalo žene i djeca, kazao je pakistanski tajnik za unutarnje poslove Kamal Shah novinarima u petak.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Priznanje o "kolateralnim žrtvama" dovodi u pitanje vjerodostojnost vlade koja je izjavljivala da je većina žena i djece, za koju se smatralo da su držani kao taoci militanata, spašena prije nego su posebne snage prodrle u utvrđeni kompleks.

Vlada je dobila oštre kritike jer je namjerno skrivala broj poginulih u vojnom napadu.

Predsjednik Pervez Musharraf navodno je uputio vlasti da ne skrivaju podatke o operaciji u kojoj su, prema najnovijim podacima vlade, poginule 102 osobe. Jedanaest vojnika bilo je među ubijenima u osmodnevnim borbama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene