Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među poginulima jedno dijete

Pakistan: Četvero mrtvih u samoubilačkom napadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe, među kojima i jedno dijete, ubijene su u napadu bombaša samoubojice ispred policijske stanice na sjeverozapadu Pakistana gdje se snage sigurnosti bore s talibanima i al-Kaidom, objavila je policija.

Tri godine u Pakistanu traje val nasilja u kojem je u više od 400 atentata, uglavnom samoubilačkih, ubijeno oko 4.000 ljudi. Jutarnji napad izveden je u gradu Banu, blizu plemenskog okruga Sjeverni Vaziristan, uporišta talibana i al-Kaide.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

>> Bombaš samoubojica ubio najmanje 50 ljudi u džamiji

Bombaš samoubojica je stigao pješice i aktivirao bombu blizu policijskog vozila ispred stanice, rekao je šef policije grada, prenosi AFP. Ubijeni su jedno devetogodišnje dijete, jedan policajac i dvoje prolaznika, dodao je i precizirao da je meta bilo policijsko vozilo.

Atentati su uglavnom usmjereni na snage sigurnosti, ali posljednjih mjeseci i na civile. Pakistanski talibani su 2007. proglasili 'džihad' protiv vlasti u Islamabadu zbog podrške Washingtonu u 'ratu protiv terorizma'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene