Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Alkohol kućne radinosti ubio 41 osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otrovno alkoholno piće iz kućne radinosti u pakistanskom gardu Karachiju ubilo je 41 osobu što je jedan od najgorih ikada zabilježenih slučajeva trovanja alkoholom u toj zemlji, objavila je policija u subotu.

Alkoholna pića zabranjena su za muslimane u Pakistanu premda nekoliko dućana ima dozvolu prodavati alkohol nemuslimanima. Čak su i te prodavaonice zatvorene tijekom mjeseca posta, Ramazana, koji je počeo prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Ljudi su počeli oboljevati u četvrtak a broj mrtvih stalno raste,
rekla je policija.

"Do sada imamo izvješća o 41 umrlom, dok se 27 osoba još uvijek liječi u više bolnica", rekao je Javed Bukhary, dužnosnik gradske policije.

U vezi slučaja prodaje alkohola kućne izrade uhićeno je šestoro ljudi, među kojima je i jedan policajac, rekao je načelnik gradske policije Azhar Farooqi.

Policija sumnja da je otrovno piće došlo iz jedne pošiljke koja je prodavana po sirotinjskim četvrtima. Među mrtvima ima muslimana, hindusa i kršćana.

Ilegalni proizvođači alkoholnih pića pojačavaju posao tijekom Ramazana kada se moraju zatvoriti i malobrojni dućani koji imaju dozvolu za prodaju alkohola nemuslimanima, objasnio je jedan policijski dužnosnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene