Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: 8 mrtvih u pobunama u Karachiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam osoba ubijeno je u sukobima pristaša i protivnika predsjednika Perveza Mushararfa u Karachiju, prema najnovijim podacima.

To su prvi nasilni sukobi u zemlji nakon pobjede oporbe na parlamentarnim izborima 18. veljače.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

U srijedu su pronađena karbonizirana tijela petorice odvjetnika u uredu što su ga zapalili pobunjenici.

U unakrsnoj vatri ubijeni su i jedan bolničar u kolima hitne pomoći te jedan prolaznik.

Noću na četvrtak raspoređena su policijska i paravojna pojačanja u nekim četvrtima, rekao je Arif Ahmad Khan, ministar unutrašnjih poslova pokrajine Sind, kojoj je Karachi glavni grad.

Sukobi su izbili nakon što su dan ranije u Lahoreu odvjetnici prosvjedovali protiv predsjednika Musharrafa, koji je izgubio na parlamentarnim izborima 18. veljače i sada je prisiljen na suživot s koalicijskom vladom bivše oporbe.

Karachi je često poprište nasilja između pobornika Pokreta Muttahida Qaumi (MOM), manje stranke koja je saveznica predsjedniku Musharrafu te Stranke pakistanskog naroda (PPP).

PPP, stranka bivše premijerke i oporbene čelnice Benazir Bhutto, koja je ubijena u atentatu 27. prosinca, pobijedila je na izborima 18. veljače i danas vodi koalicijsku vladu.

Dio vlade zakleo se da će prisiliti Musharrafa na ostavku. Musharraf je 6. listopada u spornim uvjetima ponovno izabran za predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene