Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeni pobunjenici

Pakistan: 13 mrtvih u napadu američke bespilotne letjelice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaest osoba ubijeno je u napadu američke bespilotne letjelice u plemenskim zonama na sjeverozapadu Pakistana, na granici s Afganistanom, izjavio je lokalni dužnosnik.

Udar je ciljao kuću u selu Damadola, 15 km sjeverno od Kara, središta okruga Bajur. 'Mogu potvrditi da je 13 osoba ubijeno u napadu letjelice', izjavio je pomoćnik šefa lokalne uprave Mohamad Džamil. Dužnosnik sigurnosti istaknuo je da su svi mrtvi bili pobunjenici, među kojima tri strana borca.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Napadi bespilotnih letjelica CIA-e ili američke vojske s bazom u Afganistanu postali su vrlo česti zadnjih mjeseci u pakistanskim plemenskim zonama koje graniče s Afganistanom. Od 2008. približno 70 napada američkih letjelica uzrokovalo je smrt gotovo 600 osoba na sjeverozapadu Pakistana. (Hina)  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene