Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra odlučuje parlament

Pahor ostaje u politici i u slučaju nepovjerenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u ponedjeljak u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV da će ostati u slovenskoj politici i ako parlamnt u utorak uskrati povjerenje njegovoj vladi.

Parlament će u utorak glasovati o pet ministarskih kandidata za popunu manjinske vlade koju su napustile dvije stranke, no mediji procjenjuju da je malo vjerojatno da će Pahor dobiti natpolovičnu većinu glasova i da su zbog toga prijevremeni izbori mogući još prije kraja ove godine.

U razgovoru za televizijsku postaju Pahor je naglasio da u slučaju da u utorak ne dobije većinu u glasovanju ne namjerava tražiti novo glasovanje o povjerenju vladi, nego će se sa svojom strankom pripremati za izvanredne izbore.

Pri tome je odbio nagađanja da je zainteresiran za dužnost u ustanovama Europske unije, te dodao da bi vodio svoje Socijalne demokrate (SD) na slijedećim izborima 'ako me stranka i dalje želi za predsjednika'.

Pahor je upozorio na 'pretjerana očekivanja' koja biračima na izborima nude njegovi 'politički protivnici i konkurenti' jer ne nude 'alternativu', te unatoč tome što kritiziraju sadašnju vladu 'ne odgovaraju na ključno pitanje' što nude i kako ta obećanja ostvariti.

U slučaju da njegova vlada dobije potporu na sutrašnjem glasovanju, Pahor je rekao da neće ništa obećavati nego će ustrajati na reformama koje su potrebne 'da ova država preživi'. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Oporba protiv poreza na nekretnine NAPETO U SLOVENIJI: Glasovanje o proračunu za iduću godinu i povjerenju vladi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene