Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

"Čak i lošijim okolnostima"

Pahor: "Arbitraža je utvrdila gdje su nam granice i gdje smo gospodari na svojoj zemlji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što se tiče arbitraže, slovenski predsjednik Borut Pahor je rekao da Slovenci odlukom arbitara mogu biti zadovoljni.

Slovenski predsjednik Borut Pahor čestitao je slovenskim državljanima iz Prekmurja spomendan priključenja matičnoj domovini, kojim se slavi sjećanje na datum kad je ta pokrajina nakon raspada Austro-Ugarske priključena nekadašnjoj državi Srba, Hrvata i Slovenaca, a tom se prigodom u par rečenica osvrnuo na odluku arbitražnog suda o graničnom sporu s Hrvatskom.

Pročitajte i ovo Borut Pahor (Foto: Jure Makovec / AFP) NE ODUSTAJU Pahor: "Odustati od arbitražne presude bila bi strateška pogreška" Borut Pahor, predsjednik Slovenije (Foto: AFP) Želi dobrosusjedske odnose Pahor: "Granica je definirana, a arbitražna presuda će prije ili kasnije biti implementirana"

Prigodom primanja u predsjedničkoj palači u Ljubljani, Pahor je kazao da se u Sloveniji unatoč nekim razočaranjima društveno i ekonomsko stanje kreće na bolje i da Slovenci mogu s optimizmom gledati u budućnost.

Što se tiče arbitraže, Pahor je u svom pozdravnom govoru kazao da Slovenci odlukom arbitara mogu biti zadovoljni.

"Možemo biti zadovoljni što je arbitražni sud konačno odredio granicu s Hrvatskom. To je za vođenje države i njenu sigurnost od izuzetnog značenja. Presudom je utvrđeno gdje su naše granice, gdje smo gospodari na svojoj zemlji, čak i u slučaju da bi se nekad okolnosti promijenile na lošije. Nijedno otvoreno pitanje ne može nas ugroziti u našoj sigurnosti i suverenosti", kazao je slovenski predsjednik Borut Pahor u obraćanju Prekmurcima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene