Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pack: 'Koalicija HSS-a i HDZ-a je prirodna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica Europskog parlamenta Doris Pack izjavila je da bi HSS trebao ići u koaliciju s HDZ-om, jer su dio iste političke obitelji.

'HSS bi trebao ići u koaliciju s HDZ-om, zato što su članovi iste obitelji, kada to kažem mislim na Europsku pučku stranku', izjavila je novinarima Doris Pack nakon završetka rasprave o konferenciji o budućnosti zapadnog Balkana u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Izbori za Europski parlament, ilustracija - 4 "Iskoristi svoj glas" "Kad imaš 12 godina i vidiš da ti je mama umrla da te zaštiti, to se ne zaboravlja": Počela je ključna faza kampanje za promociju europskih izbora Slika nije dostupna Izrael zabrinut zbog ultradesničarske skupine u Europskom parlamentu

Dodala je da će vodstvo HSS-a samo odlučiti s kim će ići u koaliciju, 'a ja samo govorim ono što je prirodno'.

Europska pučka stranka je krovna organizacija europskih
demokršćanskih i narodnjačkih stranaka, čije su članovi i HDZ i HSS.

Upitana je li upoznata s uvjetima koje postavlja HSS, poput primjene ZERP-a i na zemlje članice EU-a, Pack je rekla kako nije upoznata s detaljima, ali je izrazila uvjerenost da će se za Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas naći rješenje.

'Ne mogu reći što će hrvatska Vlada napraviti, ali sam sigurna da će se naći rješenje', rekla je.

Za činjenicu da je HSS svojedobno kaolirao s SDP-om, Pack je rekla da su 'tada bile drukčije okolnosti i da HDZ nije bio tako dobro organiziran kao što je to danas'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene