Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pacijenta tretirali elektrošokom pa mu stavili škamp na bradu da se 'isprži'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko Vijeće za zdravstvo objavilo je skandalozan slučaj o ponašanju tima hitne medicinske pomoći na zadatku, u kući umirućeg pacijenta.

Član hitne medicinske pomoći John Jones koji je došao u dom pacijenta koji je doživio srčani udar, prije oživljavanja stavio je škamp na bradu umirućeg pacijeta i upitao kolege misle li hoće li se škam ispeći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Ilustracija Najavio ministar Velika promjena, stiže rješenje za nehitne pacijente! Moguća dva modela za odlazak na Hitnu

Dok su ostali pripremali defibrilator, medicinski tehničar, John Jones navodno je uzeo škamp iz cjedila u pacijentovom sudoperu i pitao ‘Želi li netko škamp?’

Nakon primjene elektrošoka jakosti 360 J, Jones je zaključio i rekao da to neće ispeći škamp. Kasnije je otpušten, priopćilo je Vijeće za zdravstvo kojem je događaj ispričao njegov kolega Darren Claydon samo nekoliko dana nakon što je na istom saslušanju rekao kako se i kolega Clive Greedy ponašao neprimjereno - žvakao je peršin dok je pokušavao oživjeti istog pacijenta.

Greedy je prvo dobio samo verbalno upozorenje, a kasnije je i on otpušten. 

‘Jasno je da je ovakvo ponašanje na dužnosti pogrešno i bezosjećajno u domu pacijenta’, priopćilo je Vijeće.

Pacijent je preminuo nakon što je dovezen u bolnicu, a njegova supruga ostala je zgrožena ponašanjem medicinskog tima koji ga je oživljavao.

‘Ne mogu vjerovati da bi se itko ovako ponašao’, rekla je udovica pacijenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene