Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drže Assada na vlasti

Ovo su 'duhovi', ljudi od kojih strahuje cijela Sirija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U javnost su procurile fotografije muškaraca koje sirijska javnost krivi za masovne pokolje civila. Zovu ih 'Duhovima' i krive ih za pokolje žena i djece diljem zemlje.

Njihov modus operandi je 'jednostavan' ubijaju ih metkom u čelo iz neposredne blizine ili, još brutalnije, prerežu im grkljan i puste ih da iskrvare na smrt, piše Daily Mail pozivajući se na povjerljive izvore iz Sirije.

Njihova je zadaća obaviti Assadove prljave poslove kako bi vlada mogla mirne duše oprati ruke od pokolja kao što je bio slučaj s nedavnim pokoljem u Houli. Princip rada im je gotovo uvijek isti. Nakon što vojska prestane granatiranje nekog grada oni u njega ulaze i obavljaju etničko čišćenje.

>> U krvavoj borbi poginula 23 Asadova vojnika

Dr. Mousab Azzawi, voditelj sirijske mreže za ljudska prava liječio je neke od njih, te ih je usporedio s čudovištima. 'Imaju ogromne mišiće, velike mješine i duge brade. Koriste steroide kako bi povećali tjelesnu masu. Morao sam s njima razgovarati kao s djecom, jer imaju izrazito nisku inteligenciju', rekao je Azzawi.

'To ih čini još gorima. Ta kombinacija snage i slijepe odanosti Assadovom režimu strašna je', dodao je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene