Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javni istup prije debate

"Četiri hrabre žene" na koje Trump računa da će mu pomoći u kampanji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump je prije početka druge američke predsjedničke debate odlučio pokušati zadati Hillary Clinton ozbiljan udarac, preko njezinog supruga Billa, bivšeg američkog predsjednika. Trump je sazvao konferenciju za medije na koju je doveo, kako je rekao, "četiri hrabre žene" koje će progovoriti o Clintonima i njihovom odnosu prema ženama. Evo tko su te žene i što su rekle.

Donald Trump održao je panel konferenciju za medije u St. Louisu s četiri žene, koje su Billa Clintona, bivšeg američkog predsjednika, optužile za seksualno uznemiravanje i ružno ponašanje. Bio je to Trumpov pokušaj da skrene pažnju sa sebe i skandala oko njegovih ružnih izjava o ženama koje je izrekao još 2005. godine i koje je kasnije u debati branio argumentom da su to izjave "iz muške svlačionice".

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

"Hvala vam svima što ste došli, a ove četiri hrabre žene zatražile su da budem ovdje s njima i bila nam je čast pomoći im. Mislim da će svaka od njih dati posebnu kratku izjavu, a onda ćemo imati mali sastanak i vidjet ćemo se na debati. Možda bi trebali početi s Paulom", rekao je Trump.

"Ovdje sam da dam podršku gospodinu Trumpu, jer će on učiniti Ameriku ponovno velikom i mislim da bi i svi drugi trebali glasovati za njega. Mislim da bi svi trebali uvidjeti činjenicu da je on dobra osoba, on nije onakav kakvog ga opisuju drugi ljudi, da je kao Hillary. Razmislite o tome", poručila je Paula Jones McFadden, prva od žena koje su iznijele optužbe protiv Clintonovih. Ona je još 1994. godine optužila BIlla Clintona za seksualno uznemiravanje.

Sljedeća na redu bila je Kathy Shelton. "Ovdje sam da bih također dala podršku Trumpu. Kada sam imala 12 godina, Hillary mi je priuštila nešto što se nikada ne radi 12-godišnjem djetetu, a ona kaže da je za žene i djecu. Prošle godine (2015) upitana je o čemu je bila riječ. Ona je rekla da bi se oni trebali braniti od optužbi jesu li to učinili ili ne. Sad se smije na snimci, govoreći da zna da su to napravili", rekla je Shelton, govoreći o slučaju dok je još bila 12-godišnja djevojčica. Nije pojasnila točno o čemu se radilo na pressici.

"Puno si pretrpjela", rekao joj je Trump. "Da gospodine, jesam", odgovorila mu je Shelton.

Iduća žena koja je progovorila bila je Juanita Broaddrick, koja je ranije objavila status na Twitteru, kojeg je Trump prenio, o tome da ju je Bill Clinton silovao, a Hillary joj prijetila. Ona je bišeg američkog predsjednika, Billa Clintona, još 1999. godine optužila za silovanje, a Trumpove protivnike danas je optužila za licemjerje.

"Ime mi je Juanita Broaddrick i ovdje sam da dam podršku Donaldu Trumpu. Nedavno sam tvitala i gospodin Trump je to podijelio, da djela govore više od riječi. Gospodin Trump je možda rekao neke ružne riječi, ali Bill Clinton me je silovao, a Hillary Clinton mi je prijetila. Mislim da se te dvije stvari ne mogu usporediti", rekla jeBroaddrick.

Posljednja, četvrta Trumpova hrabra žena, bila je Kathleen Whiley. "Ja sam Kathleen Whiley i ovdje sam da dam podršku Donaldu Trumpu. Razlog tome je što je on prvog dana, kad se kandidirao za predsjednika (SAD-a) rekao 'volim ovu zemlju i želim Ameriku ponovno učiniti velikom'. Zaplakala sam kad je to rekao, jer smatram da živimo u najboljoj državi svijeta. Mislim da možemo učiniti bilo što, mislim da možemo ostvariti bilo što. Mislim da možemo donijeti mir svijetu i mislim da nas Donald Trump može povesti do toga", poručila je Whiley.

Trumpova se kampanja našla u problemima otkako se u petak u javnosti pojavila njegova snimka na kojoj priča o "hvatanju" žena i zavođenju jedne udane žene. On je zauzvrat najavio da će pričati o preljubima Billa Clintona tijekom debate, a pressica prije debate bila je svojevrsna uvertira za to.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene