Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum u V. Britaniji

'Ovo je prvi put u zadnjih 40 godina da se narod može očitovati o našem mjestu u EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje na referendumu koji će se održati do kraja 2017. godine glasit će 'Treba li Velika Britanija ostati u Europskoj uniji?'.

'Treba li Velika Britanija ostati u Europskoj uniji?', glasit će pitanje na koje će Britanci odgovarati na referendumu što će se održati do kraja 2017., objavila je u četvrtak konzervativna vlada.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine

'Donošenje nacrta zakona o referendumu o EU-u je konkretan korak naprijed prema završetku rasprave o članstvu Velike Britanije u EU-u', istaknuo je izvor blizak premijeru Davidu Cameronu.

Referendum će se održati najkasnije do kraja 2017., a možda i iduće godine.

'Ovo je prvi put u zadnjih 40 godina da se britanski narod može očitovati o našem mjestu u EU-u', istaknuo je isti izvor. Zadnji i jedini referendum o članstvu Velike Britanije u europskom bloku organiziran je 1975.

REFERENDUM U V.BRITANIJI - Građani iz EU neće moći glasati

Ovo pitanje je bilo jedno od glavnih obećanja konzervativnog premijera na parlamentarnim izborima 7. svibnja na kojima je odnio pobjedu.

Kraljica Elizabeta II. je izlažući u srijedu zakonodavni plan novoizabrane vlade u parlamentu najavila da će Velika Britanija do kraja 2017. provesti referendum o članstvu u EU-u.

Britanski premijer, sklon ostanku zemlje u reformiranom EU-u, želi ponajprije preispitati ulogu svoje zemlje u Uniji.

Napose želi u ime suvereniteta vratiti britanskom parlamentu neke ovlasti i pooštriti uvjete za primanje socijalne pomoći za državljane EU-a.

Cameron će o svojim prijedlozima reforme razgovarati sa svih 27 europskih partnera prije summita predsjednika država i vlada koji će se 25. i 26. lipnja održati u Bruxellesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene