Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svrgnula SAD s trona

Ovo je nova obećana zemlja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od Egipta, Australija je najpoželjnije mjesto za život na svijetu. Rezultat je to ankete provedene među 3000 iseljenika. Australskim čarima ne odolijevaju ni Slovenci.

Zemlja klokana, koala, odlične zdravstvene skrbi, trinaesto gospodarstvo na svijetu, mnogima je - obećana zemlja! U redu za useljenje na državu-kontinent čeka i puno Slovenaca.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

'Drastično povećanje, rekao bih. 10 do 15 puta. Nekada smo dobivali jedan poziv na tjedan, a sada 3, 4, 5 poziva na dan', putem Skypea iz Melbournea nam je rekao australski počasni konzul u Sloveniji Viktor Baraga.

Iz susjedne zemlje odlaze liječnici,medicinske sestre,kuhari. Radna je to snaga koja nedostaje Sloveniji. 'Jamstvo pronalaska posla u Sloveniji također ne postoji. S druge strane, ponuda poslova u Australiji daleko je šira', kaže Bogo Bajec iz Europskog ureda za migracije.

Prošle godine Sloveniju je napustilo gotovo 4.000 ljudi. Njih stotinjak odletjelo je na drugi kraj svijeta. 'Taj prosjek se povećava i tek se ove godine očekuje pravi bum', dodaje Bajec.
Australija je s trona najpoželjnije zemlje među iseljenicima svrgnula SAD. Ove godine je presudila - australska kvaliteta života.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene