Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kaosa u Charlottesvilleu

Ovo je monstrum koji se zabio u gomilu: ''Nije ga bilo strah natjerati vas da se osjećate nesigurno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilni neredi između bijelih nacionalista i protuprosvjednika u Charlottesvilleu u američkoj saveznoj državi Virginiji, postali su pogubni kada se vozač automobilom zaletio u gomilu, pri čemu je poginula 32-godišnjakinja.

Lokalna policija objavila je identitet osumnjičenog vozača koji se zaletio u masu ljudi i usmrtio jednu ženu te ozlijedio još 19 pješaka. Radi se o 20-godišnjem Jamesu Fieldsu.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Fields je odrastao u Kentuckyju i nedavno se preselio u Ohio. Njegova majka Samantha Bloom rekla je da zna da on odlazi na skup ''Ujedinimo desnicu'' te da je simpatizer Donalda Trumpu, ali nije znala da je to prosvjed bijelih nacionalista.

''Mislila sam da okupljanje ima nekakve veze s Trumpom. Trump nije bijeli supremacist'', rekla je Bloom za AP. Dodala je da se nije ''uplitala'' u političke stavove svog sina.

Fieldsova teta Pam rekla je da je njegov otac umro i prije nego se James rodio te je svog nećaka opisala kao ''veoma tihog dječaka''.

Ali, bivša školska kolegica Caitlin Robinson imala je drugačijih iskustava s njim. ''Mnogo je puta izvikivao svakakve izjave, bilo o Hitleru, bilo rasne uvrede. Nije se bojao natjerati vas da se osjećate nesigurno'', ispričala je Caitlin, piše Business Insider.

Na Facebook stranicama koje su uklonjene, a koje su pronašli američki mediji i koje je vodio Fields očito je da je promovirao alternativnu desnicu, ali i nacizam.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene