Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 43 posto!

Ovo je mjesto s najvećom nezaposlenošću na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 43 posto iznosi stopa nezaposlenosti u Gazi

Nezaposlenost u Gazi od 43 posto najveća je na svijetu, objavila je u petak Svjetska banka upozorivši da je bez posla 60 posto mladih u toj palestinskoj enklavi.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

Blokade koje su palestinskim teritorijima uveli Izrael i Egipat teško su pogodile tamošnje gospodarstvo koje bi, da nema sukoba i ograničenja, bilo četiri puta snažnije, navodi se u izvješću.

Procjenjuje se da je bruto domaći proizvod po glavi stanovnika 31 posto niži nego 1994.

"Blokada i rat 2014. ostavile su posljedice na gospodarstvo Gaze i standard ljudi. Izvoza iz Gaze doslovce nema, a proizvodnja je pala za 60 posto", rekao je Steen Lau Jorgensen, šef Svjetske banke za Zapadnu obalu i Gazu.

"Gospodarstvo ne može preživjeti bez veza s vanjskih svijetom", istaknuo je.

90 posto Hrvata želi posao u Europi, ali postoji jedan problem

Svjetska banka navodi da oko 80 posto stanovnika Gaze treba socijalnu pomoć, a oko 40 posto živi ispod linije siromaštva.

U izvješću, koje će biti predstavljeno na donatorskoj konferenciji u Bruxellesu idućeg tjedna, spominje se i loše stanje osnovnih javnih usluga, poput opskrbe strujom i vodom te kanalizacije.

Oko trećine djece u Gazi pokazuje znakove postraumatskog stresa, čak i prije prošlogodišnjeg rata između Izraela i Hamasa u kojem je poginulo više od 2200 Palestinaca, uključujući više od 500 djece.

Na izraelskoj strani smrtno je stradalo 66 vojnika i šest civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene