Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razina brutalnosti je nezamisliva

Ovo je 5 najokrutnijih zatvora na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorski život daleko je od lagodnog, no neki zatvorenici ipak imaju sreće pa se ne nalaze u jednom od zatvora iz ove priče.

5. San Juan de Lurigancho – Lima, Peru

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve više umrlih Koronavirus hara američkim zatvorima, u nekima zaraženi gotovo svi zatvorenici Kako se glasalo po zatvorima Zanimljivi podaci Kako se glasalo u zatvorima? Evo tko je odnio pobjedu među hrvatskim robijašima

U glavnom gradu Perua nalazi se najokrutniji zatvor u Južnoj Americi. Kapacitet zatvora je 2500 zatvorenika, no u ovom trenu ih se tamo nalazi čak 7000. U ovoj ustanovi kao da je sve dopušteno. Zatvorenici su razvili pravi sustav trgovine, a trguje se svime: hranom, odjećom, drogom, filmovima... Učestale su i borbe pijetlova, a u posjet im dolaze i prostitutke, piše BMIC.com.

Čuvari teško mogu kontrolirati zatvorenike pa im dopuštaju da slobodno šeću čitavim zatvorom. Zato i dolazi do čestih sukoba, tučnjava i ubojstava. Zabilježen je i jedan slučaj u kojem je jedan zatvorenik ubio svoju djevojku i zakopao je ispod svoje ćelije.

4. Gldani - Tbilisi, Gruzija

U rujnu ove godine u javnost su procurile snimke silovanja i premlaćivanja zatvorenika od strane čuvara u glavnom gradu Gruzije. Inače, ova zemlja ima nultu toleranciju na kriminal što rezultira najvišom stopom zatvorenih kriminalaca u Europi zbog čega su zatvori i daleko pretrpani.

3. Središnji zatvor Gitarama – Gitarama, Ruanda

Prema riječima LA Timesa, ovaj je zatvor pakao na zemlji. 'U paklu više nema mjesta. Njih četvorica žive, spavaju, jedu, trunu i umiru na prostoru manjem od jednog kvadratnog metra u kutiji bez krova', pisao je LA Times. Ovaj je zatvor dizajniran za 400 osoba, no nakon genocida u toj zemlji u zatvoru se nalazilo više od 7000 osoba koje ponekad čekaju i 16 godina ne bi li im se odredio datum suđenja. Postoji i priča kako počinju jesti jedni druge ne bi li preživjeli.

2. El Rodeo - Guatire, Venezuela

Samo prošle godine u Venezueli je bilo više od 50.000 zatvorenika, od kojih je gotovo trećina tek čekala suđenje. I sam Chavez je zatvorski sustav svoje zemlje nazvao 'putem u peti krug pakla'. 12. lipnja prošle godine postao je poznat kao najkrvaviji dan u venezuelanskim zatvorima. Taj su dan bile posjete, no sukobile su se dvije bande što se pretvorilo u pravo krvoproliće. Intervenirala je i vojska.

1. Vojni zatvor Tadmor, Palmira, Sirija

Amnesty International ustvrdio je kako je ovo najgori zatvor na svijetu dizajniran tako da u potpunosti dehumanizira zatvorenike. Razina brutalnosti je nezamisliva, a jedan od najgorih događaja se dogodio u lipnju 10980. godine kada je tadašnji predsjednik Hafez al-Asad čuvarima naredio da pobiju se zatvorenike kao osvetu za pokušaj atentata na njega.

Kada je na mjesto predsjednika došao Hafezov sin Bašar al-Asad Tadmor je zatvoren, no ponovno je otvoren 2011, godine kako bi 'zbrinuo' sve protivnike Asadova režima za vrijeme i poslije Arapskog proljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene