Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ovisnici se drogiraju urinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su američki istražitelji Odjela za narkotike u jednoj istrazi otvorili vrata malog zabačenog skladišta zapuhnuo ih je grozan smrad. U prvom trenutku nisu imali pojma o ćemu se radi. A onda su pronašli brojne boce i posude prepune čudne tekućine. Ubrzo je utvrđeno da se radi o urinu!

Radi se o novom trendu među američkim ovisnicima o metamfetaminu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV poznati narkoklan Detalji velike akcije USKOK-a u Dalmaciji: "Pet muškaraca je uhićeno, za šestim policija još traga"

Jedni se drogiraju tako da piju vlasiti urin, koji je prepun halucinogenih supstanci, dok ga drugi kuhaju i tako filtriraju sadržaj kako bi izdvojili te supstance.

Smrdljivo skladište bilo je zapravo laboratorij izuzimanja metamfetamina iz urina.

- Nisam bila posve sigurna što su ti ljudi radili, ali nisam ničim više iznenađena. prije nekoliko godina možda bih i bila, ali sada kada znam mnogo o ovisnosti o metamfetaminima, ništa me više ne iznenađuje, izjavila je Becky Howell iz Odjela za narkotike.
 
No, novim načinom drogiranja iznenađen je bivši ovisnik Jeremy Rezac, koji odslužuje zatvorsku kaznu zbog proizvodnje metamfetamina u vrijednosti 20 tisuća dolara dnevno.

- U moje vrijeme nije bilo većih problema s nabavkom droge. Date nekom narkiću par stotina dolara, on ode i ubrzo se vrati s tabletama i zabava može početi, kaže on.
 
No, to se promijenilo u ljeto 2005. godine, kada su vlasti u Minnesoti počele primjenjivati najstrožu politiku suzbijanja ovisnosti o metamfetaminima u SAD-u. Raznim uredbama prodaje određenih supstanci i radom na terenu, postalo je teško doći do narkotika.
 
Vlasti tvrde da su tako uspjele uništiti 70 posto ilegalnih laboratorija koji proizvode metamfetamine i slične vrste droga. Metamfetamina na ulicama Minnesote više gotovo da i nema pa ovisnici posežu za alternativnim načinima pribavljanja narkotika.

Pritom ne prezaju ni od najogavnijih metoda, poput pijenja vlastite mokraće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene