Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ma med i mlijeko

Džihadisti objavili 'turističku brošuru' IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znaju džihadisti kako privući ljude u kalifat...

Džihadisti Islamske države u javnost su pustili bizarne nove fotografije u pokušaju privlačenja muslimana u džihad. Cilj ove serije fotografija je prikazati da se i u samoprozvanom kalifatu živi 'dobro'.

Pročitajte i ovo Tonći Prodan; Borci u Siriji (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr/AFP) ''Hrvatska sve drži pod kontrolom'' Stručnjak za terorizam otkrio zašto se džihadisti neće rado vraćati u matične zemlje: "Tamo ih čeka kanalizacija, zatvor i progon" Sirijski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) EU nema rješenje Berlin o povratku džihadista u matične zemlje EU-a: "To je iznimno teško provesti, potrebne su nam informacije koje nemamo"

Tako su svoje mjesto na fotografijama našle i tržnice prepune šarenih artikala. Štandovi s igračkama, parfemima, voćem i povrćem, pekarskim proizvodima... Na nekim fotografijama nalaze se i neke zapadnjačke poslastice poput pizze, hamburgera i gaziranih sokova.

'Zgodni džihadisti' mamac su za klinke sa Zapada

Fotografije su popraćene sloganom 'Wish you were here' ili u prijevodu 'Volio bih da si ovdje'.

Džihadisti svim načinima pokušavaju dovući mlade u kalifat, ovo je samo jedna od metoda kojom se Islamsku državu pokušava prikazati kao mjesto u kojem teku med i mlijeko...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene