Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tresao se dobar dio Europe

''Ovakav potres bez žrtava je... čudo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je s velikom nelagodom čekala jutro u četvrtak strahujući od teških posljedica dvaju uzastopnih potresa koji su pogodili isto područje u kojem je prije dva mjeseca poginulo gotovo 300 ljudi, ali vlasti su s olakšanjem priopćile da smrtno stradalih nema.

 "S obzirom na magnitude potresa, ishod bez žrtava je... čudo", rekao je ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano, odajući da izvješća o ozlijeđenima i materijalnoj šteti još pristižu.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Dva potresa, magnitude 5,4 i 5,9 po Richteru, u razmaku od dva sata pogodila su srednju Italiju u srijedu navečer. Treći, nešto blaži, zbio se prije ponoći. Do zore je bilo još nekoliko podrhtavanja tla magnitude oko 4 po Richteru.

Pogođeno područje planinskog lanca Sibillini proteže se kroz dvije regije, Marke i Umbriju, oko 120 kilometara sjeveroistočno od Rima.

Po agenciji Ansi, ipak ima jedna neizravna žrtva potresa: 73-godišnjak iz grada Tolentina koji je umro od srčanog udara vjerojatno izazvanog šokom.

Stotine stanovnika iz sela i gradića u tom području, Ussite, Vissa i Campija, provelo je noć na otvorenom, a strahuje se da bi materijalna šteta mogla biti velika jer stižu izvješća o urušenim kućama i zgradama.

Potresi u srijedu imali su epicentre nedaleko od područja koje je 24. kolovoza pogodio potres magnitude 6 po Richteru i sravnio sa zemljom nekoliko naselja te usmrtio 298 ljudi, najviše u gradu Amatrice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene