Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto

Ovaj je čovjek NEVIN proveo 22 godine u zatvoru! Kad je pušten doživio je srčani udar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priču koja je nedvojbeni materijal za knjigu ili film proživio je 58-godišnji Amerikanac- ušten je iz zatvora nakon što je nedužan odležao više od 22 godine! Dva dana nakon puštanja na slobodu imao je srčani udar, no CNN javlja da je stabilno.

'Gospodine, slobodni ste' - ove je riječi David Ranta čekao više od 22 godine. 'Osjećam se kao da sam pod vodom, plivam. Ne mogu iskreno odgovoriti jer ovo je preemotivno', kazao je David Ranta, bivši zatvorenik.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Danas 58-godišnjaku, roditelji su umrli dok je bio u zatvoru. Kada je osuđen, njegova sada trudna kći imala je tek dvije godine. I sutkinji je glas drhtao. 'Gospodine Renta, reći da mi je žao zbog onoga što ste pretrpjeli bilo bi premalo i potpuno nedovoljno, ali ipak vam to kažem', kazala mu je sutkinja Miriam Cyrulnik.

Ranta je najavio tužbu protiv njujorške policije i grada. On je 1991. Osuđen na najmanje 37 i pol godina zatvora zbog ubojstva njujorškog rabina.

Naime, Ranta je tada bio nezaposlen i narkoman. Policiji su ga odali poznanici uhvaćeni u jednom razbojstvu jer su se nadali blažoj kazni. Policijski istražitelji dobili su Rantino priznanje pod uvjetima koje je sud nazvao zabrinjavajućim, a fizičkih dokaza nije bilo.

>> Tinejdžer-ubojica u sudnici šokirao obitelji svojih žrtava!

Nekoliko svjedoka je nakon suđenja povuklo iskaze. Slučaj je ponovno otvoren tek kada je svjedok, tada 13-godišnjak, izjavio da su ga istražitelji naveli da pokaže Rantu na policijskom prepoznavanju.

'Pronađeni su novi dokazi koji su nas uvjerili da su temelji slučaja toliko uzdrmani i više ne možemo biti sigurni da bi porota izrekla osuđujuću presudu, niti smo više sigurni u krivnju izvan opravdane sumnje', kazao je tužitelj John O'Mara.

Njujorška židovska zajednica je ogorčena. Pitaju se tko je ubojica, tko je upropastio slučaj i tko će na kraju odgovarati. Odgovor na ta pitanja, više od dva desetljeća nakon zločina, teško će dobiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene