Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nigerija: Otmičari prijete ubojstvom 3-godišnjakinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oluchi Hill, majka 3-godišnje Margaret koja je jučer oteta na jugu Nigerije izjavila je da su je otmičari nazvali i zaprijetili kako će joj ubiti kćer.

3-godišnja Maggie, kćer Britanca Mikea Hilla koji u Nigeriji živi već 10 godina i Nigerijke Oluchi, oteta je jučer iz automobila kojim je putovala u vrtić. Petorica maskiranih otmičara ispalili su hitac upozorenja kako bi prolaznici 'gledali svoja posla', razbili prozor na automobilu i počeli djevojčicu vući van. Vozača, koji ju je pokušao spasiti, nekoliko su puta nožem uboli u ruku i Margaret odvezli u plavoj Hondi.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Majka djevojčice, Oluchi Hill, objavila je da su utmičari zaprijetili kako će ju ubiti, osim ako njezin otac Mike ne pristane zauzeti njezino mjesto. Uplakana Oluchi kaže da su joj dozvoli razgovarati s Margaret koja je neutješno plakala. Otmičari su od majke tražili sastanak u gradu Bayelsa. 

"Rekli su da mogu povesti supruga radi zamjene", kaže očajna majka. 

>> U Nigeriji oteta 3-godišnja Britanka

G. Hill (koji je jedan od direktora u naftnoj tvrtki Lone Star i posjeduje bar 'Goodfellas' u Port Harcourtu), želio se naći s otmičarima, no policija im je rekla da to ne čine. Kada su im to rekli, otmičari su zaprijetili ubojstvom djevojčice ako se ne pojave u roku od tri sata. Od tada s njima nisu bili u kontaktu. Ipak, policiji je poslana poruka da je djevojčica 'u sigurnim rukama'. Koliko otmičari traže novca policija nije željela otkriti, no pretpostavlja se da se radi o nekoliko tisuća funti. 

Pretpostavlja se da su Margeret oteli pripadnici Pokreta za oslobođenje delte Nigera (MEND). Ona je najmlađa od 33-oje Britanaca otetih u Nigeriji u posljednjih 18 mjeseci. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene