Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizirani lanac

Mašu su izabrali slučajno? Lutali su Beogradom i tražili dijete koje će oteti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnja se da je trojac koji je u Beogradu oteo dvogodišnju Mašu bio dio organiziranog lanca trgovine ljudima. Prije dolaska u Srbiju bili su u Rumunjskoj.

Trojac koji je u Beogradu oteo dvogodišnju Mašu Prenković surađivao je s kriminalnom skupinom koja se u Francuskoj bavi trgovinom ljudima. Priča da su djevojčicu oteli radi DNK analize je, utvrdile su francuska i srpska policija, laž, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec"

Troje francuskih državljana u Srbiju je došlo 12. ožujka s namjerom da otmu dijete koje bi kasnije prodali organiziranoj skupini.

Beograd: Otmičari htjeli malu Mašu prodati pedofilima za 100.000 eura?

Sumnja se da su u Srbiju došli s unaprijed pripremljenim alibijem i dokumentima. Prije dolaska u Srbiju bili su u Rumunjskoj gdje nisu izvršili otmicu jer djeca nisu bila slična onom čija je fotografija bila u dokumentima.

Dokaz činjenici da su nasumično birali dijete su video snimke na kojima se vidi da lutaju Beogradom i zaustavljaju se na mnogim mjestima, a čim su ugledali dijete koje je ličilo onom iz putovnice izvršili su otmicu.

Otmičari iz Beograda otkrili kako su pronašli djevojčicu koju su oteli

I srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović rekao je kako se sumnja da su otmičari bili dio organiziranog lanca trgovine ljudima, a očekuje da će se kroz idućih nekoliko dana znati je li dijete oteto ciljano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene