Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''OPASAN MATERIJAL''

Otkriveno što je točno iz Srbije prevozio zrakoplov koji se srušio u Grčkoj: ''Oružje je bilo namijenjeno obuci vojske krajnjeg kupca''

Direktor tvrtke Valir, koja je vlasnik pošiljke koja se nalazila u ukrajinskom avionu koji je pao u Grčkoj, a poletio je iz Srbije, otkrio je što se nalazilo u teretu koji je okarakteriziran kao "opasan materijal".

Mladen Bogdanović, direktor tvrtke Valir kaže kako je prijevoz tereta organizirao kupac, a njegova tvrtka pošiljku je samo dovezla do zračne luke u Nišu odakle je avion poletio za Jordan.

"U pitanju su školske mine čiji izvoz je dogovoren i ugovor potpisan 2021. godine sa Ministarstvom obrane Bangladeša. U pitanju su školske mine na kojima su se trebali obučavati pripadnici bangladeške vojske", rekao je Bogdanović za Nova.rs te izrazio žaljenje zbog nesreće.

Pročitajte i ovo Mjesto pada zrakoplova u Grčkoj - 1 POGINULA POSADA Srbija otkrila što je i za koga prevozio ukrajinski zrakoplov koji se srušio u Grčkoj: "U zraku je otrovna para. Ne otvarajte prozore i ne palite klima uređaje"

Bogdanović kaže i kako je pošiljka trebala stići u Jordan odakle je trebao biti organiziran daljnji prijevoz do krajnjeg odredišta u Bangladešu.

I ministar obrane Srbije Nebojša Stevanović kazao je kako je zrakoplov prevozio 11,5 tona oružja za Bangladeš.

Teretni zrakoplov srušio se nakon što je pilot prijavio probleme s motorom i zatražio hitno slijetanje. U nesreći je poginulo svih osam članova posade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene