Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Camp Stanley

FOTO Otkriveno super tajno skrovište CIA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Camp Stanley, skladište oružja u SAD-u, dom je misterioznog oružja i eksplozivnih naprava, prema dokumentima koje je nedavno objavio umirovljeni službenik CIA-e koji živi u San Antoniju.

Camp Stanley je tajno skrovište CIA-e povezano s naoružavanjem pobunjenika od Nikaragve do Afganistana, a lokacija ovog skrovišta nikada nije bila poznata javnosti, piše My San Antonio.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Umirovljeni analitičar CIA-e Allen Thomson objavio je dokumente koji ukazuju na to da je u Camp Stanley treće poznato skladište CIA-e locirano u SAD-u.

Višestruki zahtjevi za obilazak tog skladišta bila su odbijena. 'Da bi bili još malo dramatičniji, postavljamo pitanje, koliko je AK-47 i RPG-7 s kojima islamisti mašu, prošlo kroz ovo skladište posljednjih desetljeća?', rekao je Thompson.

'CIA i FBI savjetuju ukrajinsku vladu'

Camp Stanley smješten je na području od oko 1.600 hektara, ima zaključan ulaz, a tek se nekoliko njegovih zgrada vidi s javne površine, dok satelitske snimke pokazuju desetke bunkera i drugih zgrada u kojima se skladišti roba.

'Misija Camp Stanleyja je primiti, pohraniti i osigurati narudžbe materijala, kao i osiguravanje kvalitete vojnog oružja i municije', kaže Phil Reidinger, glasnogovornik Vojnog medicinskog centra.

2012. godine, fotograf lista San Antonio Express-Newsa, svjedočio je niskoletećoj vatrenoj kugli u blizini Camp Stanleyja, ali objekt nikada nije identificiran. Meteorolozi kažu kako bi to mogao biti ostatak meteora koji je padao na Zemlju. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene