Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivano?

Otkrivena tajna Kimovog nevjerojatnog debljanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na nedavno objavljenih fotografijama vidljivo je da se sjevernokorejski mladi vođa značajno udebljao.

Jedan pogled na nedavno objavljene fotografije sjevernokorejskog vođe dovoljan je za zaključiti kako se Kim Jong Un značajno udebljao. A kako piše, news.com.au, krivac za višak kilograma je - obilna prehrana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Dok se ostatak njegove zemlje bori s nedostatkom hrane zbog suše, ona nije imala utjecaja na ekstravagantni životni stil i veiki apetit ovog 32-godišnjaka.

Kenji Fujimoto, kuhar koji je 13 godina radio za Kimovog oca, progovorio je o diktatorovoj skupoj ljubavi prema sushiju i šampanjcu.

'Radio sam sushi za Jong Ila barem jednom tjedno i Jong Un bi se uvijek pridružio na večeri. Tako da mogu reći da voli sushi', ispričao je kuhar. No, sirova riba nije glavni problem. Vjeruje se da je Kim obožavatelj šampanjaca te da ispija više boca dnevno.

FOTOGRAFIJE IZAZIVAJU SUMNJU Kim Jong-un je ozbiljno bolestan?

'Pio je puno, najdraži mu je bio Cristal, obično oko dvije boce', rekao je Fujimoto.

Prisjetio se i raskošne gozbe na kojoj je bio s Kimom 2012. godine, a na kojoj se, među ostalim, posluživala juha od peraje morskog psa.

Prodaja tih peraja zabranjena je u brojnim regijama diljem svijeta zbog nehumanog načina lova i utjecaja na svjetsku populaciju morskog psa.

Problem i za zdravlje

Na objavljenim fotografijama Kim je znatno veći, donosno deblji nego ljudi oko njega. S kilažom mora biti jako oprezan zbog zdravstvenih problema jer analitičari smatraju da bi bilo kakva naznaka zdvravstvenih problema mogla dovesti do njegova svrgavanja s moćne pozicije.

Ipak, Sharon Jan koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje 2011. godine kaže da je veće tijelo simbol snage i moći u Sjevernoj Koreji.

A mladi vođa, čini se, slijedi stope svog oca Kim Jong Ila koji je umro 2011. godine od posljedica visokog krvnog tlaka i dijabetesa, a koji je vodio sličan nezdravi način života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene