Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Novom Zelandu.

Otkrivena lokacija davno izgubljenog "osmog svjetskog čuda"?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su na Novom Zelandu otkrili lokaciju „osmog svjetskog čuda“ za koje se dosad smatralo kako je nestalo u erupciji vulkana 1886. godine.

Riječ je o ružičastim i bijelim terasama jezera Rotohomana koje su u viktorijansko doba bila poznata turistička atrakcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kriza u obrazovanju I oni zabranjuju mobitele u školama: ''Želimo da naša djeca uče, a naši učitelji poučavaju'' Planina Taranaki manje ozljede Penjač preživio pad sa 600 metara visine: Zbog jedne stvari imao je nevjerojatnu sreću

Zahvaljujući dnevniku geologa Ferdinanda von Hochstettera pronađenom 2010. godine, znanstvenici su utvrdili gdje bi se terase mogle nalaziti. Njegov dnevnik sadrži detaljni opis lokacija terasa prije erupcije.

„Posljednjih godinu dana uložili smo više od 2.500 sati rada kako bismo otkrili točnu lokaciju. Uvjereni smo kako smo je pronašli. Bliži smo otkriću više nego što je itko bio u proteklih 130 godina“, kaže Rexx Bunn, jedan od članova istraživačkog tima.

Znanstvenici vjeruju kako su nakon erupcije terase ostale zakopane na dubini od deset metara ispod površine te misle kako nisu uništene, piše Independent.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene