Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena animacija

Evo što se zapravo događa na platformi u Sjevernom moru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka iz Tajvana napravila je animaciju koja ilustrira kako izgleda curenje plina na platformi i zašto se strahovalo od eksplozije.

Animacija prikazuje kako potencijalno eksplozivni, prirodni plin curi iz unutrašnjosti zemlje, ispod platforme u Sjevernom moru, svega 100 metara od baklje. Total je jučer odbacio mogućnost eksplozije, a britanska Vlada je rekla da plamen mora nastaviti goriti da bi se spriječilo povećanje tlaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DRAMA U SJ. MORU Golemi val zapljusnuo naftnu platformu, jedna osoba poginula Slika nije dostupna Traže izgubljena plemena KAKVE TAJNE SKRIVA SJEVERNO MORE? Očekuje li nas revolucija u spoznaji prošlosti

Inače, francuski energetski gigant Total identificirao je izvor petodnevnog istjecanja plina s platforme Elgin u Sjevernom moru kod škotske obale iznad koje se formirao oblak koji bi mogao eksplodirati te izazvati golemo onečišćenje. 'Plin istječe iz bušotine začepljene prije godinu dana te iz stijene na dubini od oko 4.000 metara', rekla je glasnogovornica u četvrtak u Aberdeenu.

Platforma se nalazi na dubini manjoj od 100 metara, a Total je na mjesto incidenta uputio protupožarne brodove za slučaj izbijanja eksplozije.

Baklja još gori na platformi manje od 100 metara udaljena od mjesta istjecanja prirodnog plina. Total jer ranije rekao kako bi se baklja trebala prirodno ugasiti za nekoliko dana.

Total još nije utvrdio na koji bi način mogao zaustaviti istjecanje plina koje je počelo u nedjelju zbog čega je evakuirano svih 238 radnika s platforme Elgin smještene 238 kilometara istočno od škotske obale.

U utorak je upozorio kako će trebati možda i do šest mjeseci da se zaustavi istjecanje plina. Ranije se kompanija nadala da će istjecanje prestati prirodno kada padne tlak u spremniku, no čini se da je u spremniku više plina. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene