Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oteti djelatnici i posjetitelji Crvenog polumjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani muškarci oteli su u nedjelju između 10 i 20 osoba iz bagdadskog sjedišta Crvenog polumjeseca, isti dan kada je u glavni irački grad iznenadno stigao britanski premijer Tony Blair kako bi dao potporu iračkom premijeru i njegovim nastojanjima da se zaustavi sektaško nasilje.

Prema riječima dužnosnika Crvenog polumjeseca, naoružani su muškarci upali u ured u središnjoj četvrti Karrada, razdvojili muškarce od žena i potom odjurili s oko 25 zaposlenika, posjetitelja i privatnih čuvara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava u Bagdadu VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile'' Slika nije dostupna više od stotinu ranjenih Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

Otmice, kako političke tako i kriminalne, postale su svakodnevnica u Bagdadu. Premijer Nuri al-Maliki i njegova vlada pokušavaju zaustaviti sukobe između sunita i šijita i nasilje koje svakodnevno odnese oko 100 života.

U Kirkuku, na sjeveru zemlje, i Koutu, 175 kilometara južno od
Bagdada, poginula su u nedjelju dva policajca a diljem zemlje je
pronađeno desetak tijela na kojima su vidljivi znaci mučenja. Snage sigurnosti svakodnevno pronalaze unakažena tijela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene