Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otet talijanski fotoreporter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanskog fotoreportera i njegovog pomoćnika otela su u južnom Afganistanu petorica naoružanih muškaraca.

Preme riječima neimenovanog lokalnog dužnosnika, Gabriele Torselo i njegov afganistanski prevoditelj oteti su u subotu dok su se vozili iz Lashkar Gara, glavnog grada provincije Helmand, u Kandahar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

U vrijeme otmice muškarci su bili u svom automobilu, dodao je dužnosnik, koji tvrdi da je o događaju obaviješten od očevidaca.

Maso Notarianni, direktor talijanskog online magazina "Peace Reporter" kazao je državnoj televiziji kako je Torsello nazvao bolnicu u gradu Lashkar Gar, najvjerojatnije kako bi vlastima dao do znanja da je otet.

" Do četvrtka se nalazio duboko u južnom Afganistanu, na području koje kontroliraju Talibani", kazao je Notarianni.

Qari Yousaf Ahmadi, koji tvrdi da govori u ime Talibana u južnom Afganistanu, odbacuje da su militanti oteli fotografa i njegovog prevoditelja.

Reporteru AP-a Ahmadi je u telefonskom razgovoru izjavio da je fotograf provodio vrijeme na području Musa Qale, gdje su mu Talibani pokazivali područje.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene