Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paravinja umiješan u likvidaciju?

Otac likvidirane srpske novinarke: 'Već 17 godina čekamo istinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tvrdnje Dragana Paravinje da zna tko je 1994. ubio novinarku 'Duge' Dadu Vujasinović, njen otac Radislav Vujasinović kaže da se nada kraju agonije, a bivši inspektor za ubojstva Mladen Lojović tvrdi kako se i prije Paravinjinog iskaza znalo da su novinarku ubile državne službe sigurnosti.

'Nadam se da će poslije otkrića iz istrage Dragana Paravinje u Hrvatskoj konačno biti utvrđena istina o tome kako je ubijena moja kćer, to je ono što čekamo već 17 godina', rekao je jučer za 'Press' otac ubijene novinarke Dade Vujasinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

'Vrijeme je da se sazna tko je i zašto ubio našu Dadu, mi već dugo znamo da je ona ubijena i da se ne radi o samoubojstvu kako je službeno priopćeno. Nadam se da je ovo konačno kraj agonije', kaže Radislav Vujasinović.

Jutarnji list je u subotu, pozivajući se na izjave hrvatskih i srpskih istražitelja, objavio da je Paravinja umješan u organiziranje ubojstva srpske novinarke 1994. godine koje do danas nije riješeno.
Dada Vujasinović je oštro pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana, koji joj i osobno prijetio, a Paravinjina povezanost sa ovim slučajem mogla bi voditi do novih saznanja i u drugim zločinima koji do sad nisu dobili epilog. Također se nagađa da je Paravinja 'lažno priznao da je ubio Antoniju Bilić samo kako bi bio izručen hrvatskoj policiji jer strahuje od povratka u Srbiju', prenosi 'Press'.

Mladen Lojović, bivši inspektor za ubojstva i čovjek koji je po nalogu obitelji vodio paralelnu istragu o smrti Dade Vujasinović kaže da su poslije objavljenog teksta inspektori iz Beograda otišli u Zagreb kako bi se uvjerili u detalje iskaza koji je Paravinja dao hrvatskoj policiji.
'I prije ovoga smo znali da su Dadu ubile državne službe sigurnosti. Sada je važno ustanoviti je li Paravinja bio njihov suradnik. Ako jest i ako ima veez s ubojstvom to će biti potvrda onoga što je obitelj utvrdila kroz nezavisnu istragu', kaže Lojović.

Roditelji ubijene novinarke ranije su optužili i njenog tadašnjeg dečka Bratsilava Grubačića da je organizirao njenu likvidaciju. Grubačić, koji je ranije izjavio da je Dada Vujasinović dva puta pokušala izvršiti samoubojstvo, jučer nije odgovarao na pozive.

Milomir Marić, ondašnji urednik časopisa 'Duga' za koji je radila i ubijena novinarka, kaže da do slučaja 'Bilić' nije ni čuo za Paravinju.
'Mora postojati neki dokaz da je taj čovjek umiješan u njeno ubojstvo. Ne znam što da mislim o ovome.sjećam se da mi je Dada pričala da se viđala sa razbojnicima koji ratovali, pripadnicima paravojnih jedinica, možda je Paravinja jedan od njih... Možda je i neki psihopat. Tko zna. Kako god, tužilaštvo mora ispitati slučaj. Bio bi red da se konačno utvrdi istina koja će biti zasnovana na nepobitnim činjenicama', kaže Marić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene