Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrla u bolnici

Otac bebi slomio 22 rebra, lubanju i nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigerijac Olusola Akinrere najmanje će 16 godina provesti u zatvoru zbog ubojstva svoje šestotjedne kćeri Leelae.

34-godišnji Olusola zatukao je bebu jer nije prestajala plakati, piše modernghana.com. Nigerijac je djevojčici slomio 22 rebra, nogu i lubanju pri čemu je zadobila teške ozljede mozga. Bespomoćno dijete otac je i izgrizao po nosu i rukama. 'Jasno je da vas dijete uopće nije zanimalo, ili možda vrlo malo', rekao je sudac Nigerijcu. Porota ga je proglasila krivim u studenom 2009., a tužitelj je pokazavši medicinske nalaze dokazao da je djevojčica zadobila višestruke ozljede. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Tražio da mu rodi dijete kako bi izbjegao deportaciju

Nigerijac će u britanskom zatvoru provesti 16 godina, a onda će biti izručen Nigeriji gdje će odslužiti doživotu zatvorsku kaznu.  Akinrere se s Kelly Inman, majkom djevojčice, upoznao u ljeto 2004. godine i platio joj da s njim ima dijete kako bi izbjegao deportaciju u Nigeriju. Naime, u Veliku Britaniju je stigao zahvaljujući studentskoj vize. Kelly mu je rodila kći 2006. godine.

Ekipa hitne pomoći našla je tijelo djevojčice na podu, a stigli su na poziv majke Kelly. Malena je umrla u bolnici nakon 12 dana koje je provela na životu zahvaljujući aparatima. Sudac je na temelju ozljeda zaključio da je otac bebu snažno bacao na pod i divljački tresao.'Vaša žrtva je bila potpuno bespomoćna. To što ste učinili Leeyai je strašno', rekao je sudac u završnim riječima. Majka djevojčice dobila je zatvorsku kaznu od pet godina jer je priznala da je dozvolila iživljavanje na vlastitom djetetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene