Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana bez informacija

Misteriozni nestanak tinejdžerice u Srbiji: ''Barbara nije pala u Tisu kako su rekli njezini prijatelji''

Barbara Vitez (Foto: Nestali.rs)
Barbara Vitez (Foto: Nestali.rs) Foto: Nestali.rs
Prošlo je godinu dana otkad je u Srbiji nestala 15-godišnja Barbara Vitez. Njezin otac još ne gubi nadu da će je pronaći.

Prema službenom tijeku istrage o nestanku, Barbara Vitez 25. studenog 2016. oko 22:30 sati pala je s mosta između Sente i Čoke i nestala u Tisi. Te je večeri bila na proslavi rođendana prijateljice i s društvom oko 22 sata, prema njihovoj priči, prolazila mostom. Pretpostavlja se da se poskliznula i pala s visine od deset metara u hladnu vodu.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Iako su Tisa i okolno područje pretraženi, Barbarino tijelo nije pronađeno. Zato njezin otac Endre sumnja u priču koju su iznijeli njezini prijatelji. Dodaje da napretka u istrazi nema. Ali uvjeren je da njegova kći nije nestala u rijeci, kako su policiji rekli njezini prijatelji, koji su bili s njom na mostu.

''Ne mogu složiti scenarij o tome što joj se dogodilo, jer ne znam više ni što da mislim. Teško je pogoditi, a još teže misliti na to'', kazao je Endre, piše Blic.

Policija je tražila i poligrafsko ispitivanje dječaka. Međutim, Endre ne može vjerovati da nije obaviješten o tome i da nije pozvan da prisustvuje poligrafskom ispitivanju.

''U medijima sam saznao da su prošli poligrafski test, a ne mogu reći ni da se to ispitivanje uopće dogodilo. Ja nikakav dokaz za to nisam dobio, kao i ništa drugo od papira. Sve što imamo od policije je papir da smo žena i ja prijavili nestanak naše kćeri'', ispričao je Endre godinu dana nakon Barbarina nestanka.

Omamljujuće sredstvo u piću

Razlog zbog kojeg su se dječaci koji su bili s njom te večeri morali podvrgnuti poligrafskom ispitivanju je pismo koje su Barbarini roditelji pronašli u svom poštanskom sandučiću, 18 dana nakon njezina nestanka. Anonimni autor u pismu tvrdi da su joj na rođendanskoj proslavi u Coca-Colu stavili omamljujuće sredstvo, da su je poslije toga odveli na most, gdje su je zlostavljali i gurnuli u rijeku.

''Pismo je bilo anonimno, policija i dalje ne može utvrditi tko ga je poslao. Samo nam je rečeno da je to neki maloumni čovjek uradio i da se neće istraživati. U srpnju ove godine moju je ženu zvalo više ljudi koji su tvrdili da su vidjeli Barbaru u Grčkoj. Ja mislim da Barbara nije u Grčkoj. Može biti svugdje, ali u Grčkoj sigurno nije. Ja je tamo nisam vidio, a vjerujem samo u ono što vidim. Ne znam je li to istina ili laž, ali ne bih volio da su i ovo pismo i ti pozivi neslane šale'', rekao je Endre.

Potraga u Tisi nije dala nikakve rezultate, ali nada se da će Barbaru pronaći.

''Tisu više ne treba pretraživati. Rijeku su pretražili i ako nisu ništa našli, onda se i ne zna više. Siguran sam da Barbara nije u Tisi, jer kad pogledate povijest u gornjem dijelu Tise, tko god da se ubio, bacio ili pao, pronađen je, ako ne negdje drugdje, onda dolje kod brane kod Novog Bečeja. Svi su bili pronađeni, svi osim moje Barbare'', priča Endre.

Godinu dana bez novih informacija

Očekuje od susjednih država da pomognu u traganju. Bez vijesti gdje im je kći, obitelj Vitez je već godinu dana, a Endre kaže da je ovih 12 mjeseci najgora stvar u životu koja se dogodila njemu i supruzi.

''Ja se nekako i držim, ali žena je samo nalik na sebe. Smršavila je 30 kilograma'', rekao je.

Barbarin 23-godišnji brat je teško bolestan i još ništa ne zna o ovome. ''Naš sin je bolestan i on ne priča, ali želi ići u Barbarinu sobu da je pogleda, ali ne puštamo ga. A Barbarina soba ostala je ista kao što je bila tog dana kada je nestala, i takva će i ostati sve dok nam se ne vrati'', rekao je Endre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene