Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija privela sedam osoba

Osumnjičenom za atentat u Stockholmu bila odbijena boravišna dozvola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osoba osumnjičena za napad kamionom u petak u Stockholmu u kojem su četiri osobe poginule, a 15 je ranjeno, pokazivala je zanimanje za džihadističke skupine i odbijena joj je u Švedskoj dozvola boravka, objavila je u nedjelju švedska policija.

Uhićeni Uzbekistanac (39) pokazivao je zanimanje za ekstremističke organizacije poput Islamske države, rekao je šef državne policije Jonas Hysing na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

Uhićeni je predao zahtjev za dozvolu boravka 2014., ali Ured za migracije ga je odbio u lipnju 2016. i izdao je nalog za njegovo protjerivanje.

U prosincu 2016. Ured za migracije ga je informirao da u roku od četiri tjedna mora napustiti zemlju.

U veljači 2017. policija je objavještena da ga se ne može pronaći, dodao je Hysing.

Vlasti nisu znale ništa o njemu do atentata u petak, u kojem su ubijena dva švedska državljana, jedan britanski i jedan belgijski, kako je također objavila policija.

Švedsko tužiteljstvo potvrdilo je da je još jedna osoba uhićena u vezi s napadom u Stockholmu, ali o njoj nisu objavljeni nikakvi dodatni podaci.

Stockholmski listovi Afonblader i Expressen su izvijestili u nedjelju da je policija uhitila drugu osumnjičenu osobu povezanu s napadom kamionom.

Švedske vlasti ranije su objavile da je policija privela sedam osoba na ispitivanje zbog terorističkog napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene