Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osuđenik na smrt nahranit će ribice vlastitim tijelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gene Hathorn osuđenik je na smrt koji svoj sudnji dan čeka u teksaškom zatvoru, odlučio je tijelo donirati umjetniku koji će od njega napraviti hranu za ribice.

Gene, koji  je 1984. godine ubio oca, pomajku i polubrata odlučio je dati doprinos umjetnosti što upozorava na brutalnost smrtne kazne. Tako će nakon smaknuća svoje tijelo pokloniti Dancu Marcu Evaristti koji će ga iskoristiti za umjetničku instalaciju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj bijega Drama u Remetincu: Zatvorenik razbio prozor i skočio s prvog kata, bio je potpuno krvav Zatvorenik (Ilustracija: Guliver/Thinktsock) Europski sud za ljudska prava Zatvorenik tužio Hrvatsku zbog loših uvjeta iza rešetaka, od države mora dobiti 12.200 eura

Gospodin Evaristti namjerava zamrznuti Geneovo tijelo i nakon toga ga preraditi u hranu za ribe. Posjetitelji ovog umjetničkog događaja moći će ljudskom hranom utažiti apetiti ribica u gigantskom akvariju. 

Hathorn se tri puta žalio na smrtnu presudu, no bez rezultata. Odmah je pristao na Evaristtijev projekt.

'Priča Genea Hathorna je strašna, ali ni upola toliko strašna kao što je američki pravosudni sistem.To je najvulgarniji i najprimitivniji oblik ubijanja ljudi', rekao je Evaristti američkim medijima.

'Ovaj čovjek želi sudjelovati u mom projektu jer je to jedino što sad može učiniti za društvo', objasnio je umjetnik koji je i otprije poznat po bizarnom umjetničkom izričaju.

Tako je 2001. godine u danskom muzeju zlatne ribice stavio u mikser te davao posjetiteljima opciju da uključe aparat i ubiju životinje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene