Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Povlačenje ne znači da je tekst netočan"

Ostavke vodećih novinara CNN-a: Zbog brisanja članka o povezanosti Anthonya Scaramuccia s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri vodeća novinara CNN-a dali su ostavke nakon povlačenja članka o navodnim vezama između ruskog investicijskog fonda i bliskog suradnika predsjednika Donalda Trumpa, objavila je ta medijska kuća.

Thomas Frank, autor spomenutog teksta, Lex Harris, voditelj nove redakcije za istraživačko novinarstvo, i Eric Lichtblau, urednik redakcije, nisu više dio CNN-a.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo"

CNN je u petak priopćio da povlači ranije objavljenu priču koja povezuje menadžera hedge fonda Anthonyja Scaramuccia s istragom Kongresa o ruskom Direktnom investicijskom fondu.

"Ta priča nije udovoljila uredničkim standardima CNN-a i povučena je. Sve poveznice na taj članak su uklonjene. CNN se ispričava gospodinu Scaramucciju", priopćila je u subotu televizijska mreža.

Prema priopćenju, na kolegiju u ponedjeljak članovima istraživačke redakcije je rečeno da povlačenje teksta nužno ne znači da je netočan, ali da još uvijek "nije dovoljno čvrst".

Scaramucci je reagirao na taj tekst, a u subotu je prihvatio ispriku. "CNN je donio dobru odluku. Učinio je to sa stilom. Isprika prihvaćena. Svi radimo greške. Nastavljam dalje", napisao je Scaramucci na Twitteru.

Na Twiteru se oglasio i sam predsjednik Donald Trump, koji je oštro reagirao:

Thomas Frank je iskusan novinar koji je radio i za USA Today i Newsday, dok je  Eric Lichtblau dobitnik Pulitzera, a CNN-u se pridružio u travnju nakon prelaska iz New York Timesa.

Lex Harris je urednikom istraživačke redakcije imenovan u siječnju. Prije toga je bio izvršni urednik emisije CNNMoney.

Hedge fond je naziv investicijskog partnerstva, svojevrsni "brak" menadžera fonda, odnosno glavnog partnera, i ulagača koji su partneri s ograničenom odgovornošću.

Potonji donose novac, a glavni partner njime upravlja prema načelima strategije fonda. Cilj hedge fonda je maksimizirati dobit ulagača i eliminirati svaki rizik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene