Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostavila dvije bebe na cesti jer se stidjela biti samohrana majka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bronagh Bond, 27-godišnja samohrana majka ostavila je, u samo tri godine, svoje dvije novorođene bebe jer se stidjela priznati rodbini da je ostala trudna, a nije se udala.

I Holly i Angel ostavljene su na ulici, a Bond je oba puta ignorirala pozive policije da se javi i nekažnjeno uzme natrag svoju djecu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Majka blizanaca Ana Treščec (Foto: Dnevnik.hr) pale isprike Nakon što je alarmirala javnost fotografijama, majka se posipa pepelom: ''Djeca su bila vezana za svoje dobro''

U travnju prošle godine policija je otkrila kako ostavljene djevojčice imaju isti DNK nalaz koji odgovara muškarcu kojeg imaju u bazi.

Kontaktirali su njegovu obitelj i ustanovili kako ima četiri sestre od kojih su zatražili uzorke za DNK analizu.

No tada se Bond slomila i priznala kako je ona majka djevojčica.

Jučer ju je sudac pustio na slobodu nakon što je priznala krivnju prema obje optužnice za okrutnost prema djetetu.

Bond je na liverpulskom sudu izjavila kako je već bila samohrana majka kada je ostala trudna u travnju 2003. godine.

U međuvremenu je njezina veza s djetetovim ocem propala pa nije bila spremna još jedno dijete odgajati sama.

Odlučila je ostaviti pet dana staru bebu Holly, koju je nazvala po medicinskoj sestri, nedaleko od svog doma, na cesti u stambenom bloku u Waltonu, na samu božićnu večer.

Dvije godine poslije, u studenom 2005., Bond je ponovno otkrila da je trudna nakon kratke romanse na praznicima u Turskoj.

Po drugi put je ostavila svoje dijete, četiri tjedna staru Angel, nedaleko od parka Stanley, blizu stadiona nogometnog kluba Everton.

Angel je pronašao prolaznik. Ležala je glavom naslonjena na plastičnu vrećicu, a uz nju je bila bočica mlijeka, odjeća i pismo od tri stranice koje je rukom napisala Bond.

'Iskreno mi je žao. Voljet ću te cijelim srcem zauvijek', napisala je.

Branitelj Charlotte Kenny na sudu je tvrdio kako je Bond bila toliko u stanju šoka tijekom trudnoće s Holly da uopće nije bila emocionalno povezana s djetetom koje je rodila. 

Kada je saznala da je trudna s Angel, prevladao je stid i strah od priznanja obitelji.

'Strašno se bojala njihove reakcije', rekao je na sudu Kenny.

Holly je u međuvremenu posvojena, a Angel je pod starateljstvom.

Sudac je donio presudu od dvije godine društveno korisnog rada. Istaknuo je kako je Bond imala pravu sreću što nijedna od djevojčica nije bila ozlijeđena, a vrijeme će pokazati kako će svi ti događaji utjecati na njihov mentalni razvoj. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene