Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostaci ruske rakete 'zasuli' SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelovi "umirovljene" ruske rakete ušli su u atmosferu iznad Colorada i Wyominga, zasuvši dijelove zapadnog dijela SAD-a svemirskim ostacima, Snimku spektakularnog light showa na nebu izazvanog izgaranjem dijelova rakete pogledajte u video prilogu.

Dijelovi ruske svemirske letjelice SL-4 najvjerojatnije su pali na jugozapadni Colorado i sjeverozapadne dijelove Novog Meksika, priopćila je glasnogovornica sjevernog američkog zapovjedništva, bojnica ratnog zrakoplovstva April Cunningham.

Pročitajte i ovo Svjetla na nebu iznad Kalifornije Snimke iz Kalifornije VIDEO Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: "Nisam mogla vjerovati svojim očima" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

"Nije prijavljena nikakva šteta i vjerujemo da ostaci letjelice koji su pali na zemlju nisu opasni. Također je važno napomenuti da sve što je moralo pasti je palo", dodala je Cunningham.

Svake godine u našu atmosferu ponovno uđe oko 200 komada raznih dijelova svemirskih letjelica i drugog "smeća", ali ostaci obično izgore prije nego što padnu na zemlju, i vrlo rijetko padnu na naseljena mjesta, pojasnila je Cunnigham. 

Također je upozorila da, iako nam se dijelovi letjelice mogu učiniti kao jedinstveni suveniri, svaki pronađeni dio treba prijaviti lokalnim vlastima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene