Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Deset kontejnera oružja

'Osovina zla': Brod S. Koreje prevozio oružje Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski brod koji je potajno prevozio oružje za Iran, zaplijenile su vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), izvijestio je londonski poslovni dnevnik The Financial Times, pozivajući se na diplomatske izvore.

Vijest o presretanju broda dolazi u osjetljivo vrijeme kada je Sjeverna Koreja pozvala SAD na bilateralne pregovore o nuklearnim pitanjima, dok zapadne članice Vijeća sigurnosti UN vrše pritisak za većom suradnjom Irana oko njegovog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

UAE je o zaplijeni broda izvijestio odbor za sankcije UN-a odgovoran za provjeru provedbe tih mjera, uključivo i embargo na oružje, nametnut protiv Sjeverne Koreje pod rezolucijom Vijeća sigurnosti 1874., prema navodima diplomata u New Yorku. Odbor UN za sankcije, kojim predsjedava Turska, nije dao nikakvu službenu obavijest o slučaju.

10 kontejnera oružja i srodne opreme

Diplomat čija zemlja je zastupljena u odboru UN-a za sankcije, rekao je kako je UAE izvijestio da brod prevozi 10 kontejnera oružja i srodne opreme, uključujući projektile za raketne bacače i streljivo. Pošiljka je, po njegovim rječima, namijenjena iranskoj tvrtki TSS, koja je zbog povezanosti s iranskom Revolucionarnom gardom i ranije bila predmet međunarodnih zabrana na uvoz oružja.

Brodu, koji po diplomatima, plovi pod zastavama Bahama i ANL-Australije, dopušteno je da napusti UAE nakon što je zaplijenjen nekoliko tjedana ranije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene